IMG_3816Besiktning & försäkring

Skapa en gemensam trygghet för både säljare och köpare

Oväntade överraskningar är aldrig roligt att upptäcka i efterhand därför rekommenderar vi alltid våra säljare att besiktiga sitt hus före försäljning och teckna en ansvarsförsäkring för dolda fel.

En besiktning som ger trygghet

Att fastigheten är besiktigad före försäljning innebär att du som köpare känner till bostadens skick. Detta innebär att du som köpare verkligen vet vad du köper och du som säljare får en säker köpare som står fast vid sitt bostadsköp. Detta tar också bort risken att upptäcka fel i efterhand.

I en dynamisk marknad som ständigt förändras och med ständigt nya objekt på marknaden, är det enkelt att avstå ifrån att lägga bud om man känner sig lite tveksam. Vi är därför ytterst noggranna med att presentera objektet så korrekt som möjligt. En besiktning lägger grunden för att spekulanterna får så mycket pålitlig information som möjligt om bostaden.

Ansvarsförsäkring

Där en besiktning genomförts finner man generellt sett inte ofta dolda fel i fastigheten. Om den nya ägaren efter tillträde till bostaden trots allt skulle hitta ett dolt fel, som exempelvis uppstått vid tidigare renovering, är både säljare och köpare oftast mycket tacksamma om en ansvarsförsäkring finns.

Det innebär en trygghet för såväl köpande och säljare att säljaren har tecknat en ansvarsförsäkring för dolda fel. I undantagsfall kan friskrivning ett alternativ till ansvarsförsäkring, vilket innebär att säljaren friskrivs från helt eller delvis från ansvaret för fastigheten.

Säljer du en villa eller ett radhus?

Alla villor och radhus som säljs från och med den 1 januari 2009 ska energideklareras. Energideklarationen ska genomföras av en energiexpert från ett företag som är ackrediterade av Boverket. Vi på Duivens rekommenderar därför att en energibesiktning genomförs innan försäljning av fastigheten sker.

Ska du köpa en ny bostad? Undvik dubbel boendekostnad!

När du väl har bestämt dig för att köpa en ny bostad är det lätt att glömma att det faktiskt går att försäkra sig mot dubbel boendekostnad.

Skulle vi få förtroendet att förmedla din nuvarande bostad kan du teckna en försäkring mot dubbla boendekostnader genom oss. Om din bostad inte är såld inom tre månader från och med att du tecknat avtal med oss, bekostar försäkringen drifts- och nettoräntekostnaderna de efterföljande tre (eller sex) månaderna fram till kontraktsskrivningen, givet att du samtidigt har kostnader för ditt nya boende.

Mer ingående information om försäkringen:

  • Att komma ihåg är att försäkringen endast kan tecknas i samband med att du säljer din bostad via oss,
    men att den gäller oavsett ifrån vilken fastighetsmäklare du köper ifrån.
  • Försäkringen gäller såväl för villor som för bostadsrätter.
  • Tänk på att inom tre veckor efter att förmedlingsuppdraget har skrivits på måste man teckna försäkringen.
  • Det är kostnaden för den bostad som du givit oss i uppdrag att förmedla, dvs. ditt gamla boende, som ersätts.
  • Det är själva nettoräntekostnaden samt driftskostnaden som ersätts (maximalt en kostnad på 10 000 kronor per månad).

Kontakta oss

Ditt namn(obligatorisk)

Din epost(obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

duivens-email
Mäklare Duivens AB
Sergels Väg 13 C • 217 57 MALMÖ
Telefon: 040-13 03 50 • Fax: 040-36 73 76
E-post: info@duivens.se